ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ο.Ε.
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ
Ενεργά Προγράμματα
ΕΣΠΑ 2007-2013
Αναπτυξιακός Νόμος
Διαχείρηση Συστημάτων Ποιότητας
Διαχείρηση Συστημάτων Ποιότητας

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και εγκατάσταση των ακόλουθων συστημάτων:

  •   Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001
  •   Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης   ISO 14001
  •   Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων - Ανάλυση Κίνδυνων και Κρίσιμα   Σημεία Ελέγχου (HACCP) ISO 22000

Τα  στελέχη της εταιρίας  μας είναι στη διάθεσή σας, για την πληροφόρηση σας  για τον σχεδιασμό και εγκατάσταση στην επιχείρησή σας, Συστημάτων Διαχείρισης κατά τα παραπάνω πρότυπα.

ISO 9001 - Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας

Τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) ασχολούνται με τη «Διαχείριση της Ποιότητας», και έχουν ως στόχο :
•  Την Αύξηση της Ικανοποίησης του Πελάτη,
•  Τη Συνεχή Βελτίωση της Απόδοσης των Διεργασιών μέσω Μετρήσιμων Στόχων.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 μπορεί να εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και των ειδών (παραγωγής προϊόντων, παροχής υπηρεσιών, δημόσιες υπηρεσίες). Βάσει Διεθνών Ερευνών από την υιοθέτηση ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) προκύπτουν τα παρακάτω οφέλη για τις επιχειρήσεις :

  •  Μεγαλύτερη Ικανοποίηση Πελάτη
  •  Αύξηση Παραγωγικότητας
  •  Αυξημένη Ικανοποίηση Εργαζομένων
  •  Μειωμένη Επεξεργασία
  •  Βελτίωση Πληροφόρησης Management
  •  Μείωση Αχρήστων
  •  Αύξηση Παραγωγής

ISO 14001 και Κανονισμός 761/2000/ΕΟΚ (EMAS II) - Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Τα Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) έχουν ως στόχο :

  •  Τη Συμμόρφωση της Επιχείρησης με την Ισχύουσα για αυτή Νομοθεσία
  •  Την Ελαχιστοποίηση των Αρνητικών Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, από τη Λειτουργία των Επιχειρήσεων
  •  Τη Διαρκή Βελτίωση των Τεχνικών που χρησιμοποιούνται
  •  Τη Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας
  •  Τη Μείωση της Κατανάλωσης Φυσικών Πόρων

Τα οφέλη, που προκύπτουν από την υιοθέτηση ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες :

(α) Στα οφέλη που απολαμβάνει η ίδια η επιχείρηση:

  1.  Μείωση Κόστους
  2.  Αύξηση Πωλήσεων - Απόκτηση Ανταγωνιστικού Πλεονεκτήματος  
  3.  Αναβάθμιση - Κινητοποίηση Ανθρώπινου Δυναμικού  
  4.  Βελτίωση Οργάνωσης και Λειτουργίας της Επιχείρησης  
  5.  Εξοικονόμηση Ενέργειας
  6.  Εξοικονόμηση Φυσικών Πόρων

(β) Στα οφέλη, που απολαμβάνει η κοινωνία και το περιβάλλον.

ISO 22000 - Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων – Ανάλυση Κίνδυνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (HACCP)

Το ISO 22000 είναι ένα Διεθνές Σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που έχει αντικαταστήσει το Ελληνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 1416. Στόχος είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, δηλαδή η επίτευξη προϊόντων διατροφής ασφαλών για την υγεία του καταναλωτή. Το Σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και των ειδών διατροφής.

Βάσει του ισχύοντος, πλέον, Κανονισμού 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου, που αντικαθιστά την Οδηγία 93/43/ΕΟΚ απαιτείται η εφαρμογή, η διατήρηση και η αναθεώρηση ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων, στο οποίο περιλαμβάνεται η Ανάλυση Κινδύνων και Κρισίμων Σημείων Ελέγχου (HACCP) για τις επιχειρήσεις που :
•  Παρασκευάζουν •  Μεταποιούν •  Παράγουν •  Συσκευάζουν •  Αποθηκεύουν
•  Μεταφέρουν •  Διανέμουν •  Διακινούν •  Προσφέρουν προς πώληση τρόφιμα

Περιλαμβάνονται δηλαδή συσκευαστήρια, βιομηχανίες τροφίμων, εστιατόρια, υπεραγορές catering, ξενοδοχεία που διαθέτουν χώρους μαζικής εστίασης κ.λ.π.

Τα οφέλη από την εγκατάσταση και πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων συνοψίζονται στα ακόλουθα:
- Ενισχύεται η φήμη της εταιρείας ως προς τη δυνατότητα της να προστατεύσει την υγεία του καταναλωτή
-  Με την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, μειώνεται το κόστος παραγωγής λόγω της μείωσης απορρίψεων παρτίδων προϊόντων
-  Αποκτά η επιχείρηση σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών στις εξαγωγικές δραστηριότητες καθώς ανοίγονται ευκαιρίες για διείσδυση σε διεθνείς αγορές.
-  Παρέχονται αποδείξεις στις αρμόδιες αρχές συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.
-  Αποδεικνύεται η ευαισθησία της επιχείρησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και η ικανότητα της να παράγει ασφαλή τρόφιμα.

Αποτελεί απαίτηση των πελατών ως εγγύηση ασφαλείας των προϊόντων, καθώς πρόκειται για ένα έγκυρο σύστημα που διαχειρίζεται την ασφάλεια των τροφίμων (όλο και περισσότερες επιχειρήσεις απαιτούν από τους προμηθευτές τους να διαθέτουν πιστοποιημένο σύστημα HACCP).


ΕίσοδοςΑρχικήΝέα Αγροτικός Τομέας Επιχειρηματικός ΤομέαςΠελατολόγιοΕπικοινωνία